מתנות תמיד עושות כיף לעובדים, וכשהן מותאמות אישית, יש להן פוטנציאל אדיר להעצים תחושת שביעות רצון בעבודה. השאלה הנשאלת היא – איך עושים את זה נכון? מבטיחים להגיע לזה, אבל רגע לפני – נספר לכם על הקשר בין מתנות לאושר ארגוני, על פרסונליזציה (שלגמרי משחקת פה תפקיד) ועל הדרכים לבחור את המתנה הנכונה לכל עובד ועובדת.
בואו נגיד ככה: אם חשבתם שמתנות לעובדים הן בגדר סתם עוד צ'ופר נחמד, קחו 4 דקות קריאה – יש לנו תחושה שדעתכם עומדת להשתנות 😊
למה מתנות לעובדים כל כך חשובות לתרבות הארגונית?
שלוש עובדות שאיתן קשה מאד להתווכח:1 - סנדוויץ' הרבה יותר טעים כשמישהו אחר מכין אותו. 2 - "Africa" של טוטו זה השיר הכי טוב ever. 3 - כל ארגון שיודע מה טוב בשבילו רוצה את העובדים שלו כמה שיותר מבסוטים.
תרבות ארגונית (a.k.a ה-DNA של ארגון) כוללת בתוכה את שלל הערכים, היסודות, המטרות והמוסכמות החברתיות המקובלות במקום העבודה. תרבות ארגונית מוצלחת היא כזו שתומכת בצמיחת העסק באמצעות יצירת סביבת עבודה מחבקת לעובדים, מהזן שמאפשר להם לשגשג ולהתפתח, הן בפן האישי והן בפן המקצועי. במילים אחרות, השמחה, הרווחה ותחושת הערך של העובדים הן חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה של החברה. ומה הדרך הכי פשוטה ואפקטיבית להביע את כל הנ"ל? מתנות😍
אגב, שלא תטעו – את זה החוקרים אומרים, לא רק אנחנו; יותר מפעם כבר הוכח שלמתנות יש אימפקט עצום על תחושת ההערכה שמרגישים העובדים. מעבר לכך, הן נותנות בוסט של ממש למורל החברתי ומחזקות את מערכות היחסים בינם לבין המעסיקים.
כל זה ממתנות. הייתם מאמינים?
כיצד מתנות מותאמות אישית תורמות למוטיבציה בעבודה?
תגידו, כמה פעמים המילה 'פרסונליזציה' נזרקה לאוויר אצלכם במשרד השבוע? עם יד על הלב – כנראה שלא מעט, ואתם בהחלט לא לבד. התאמה אישית היא כלי חזק ושימושי ביותר מול לקוחות (ביג דאטה), אבל האם ידעתם שהיא סופר-משמעותית גם במישור הפנים-ארגוני (סמול דאטה)?
כמו שכבר הבנו, כשמונהגת במקום העבודה תרבות ארגונית בריאה, העובדים מרגישים שיש מי שרואה ומגבה אותם, שהם זוכים לתמיכה מכל הסוגים וגם לא נלקחים כמובנים מאליהם. באופן כללי, לתת מתנה זה מהמם, אבל שום דבר לא אומר "אנחנו רואים אותך ומעריכים את תרומתך" כמו מתנה מותאמת אישית. היש מהמם כמו הידיעה שמישהו ישב, בחן אפשרויות והשקיע מחשבה בבחירה – והכל כדי לשמח? ההבנה הזו היא משמעותית מאד עבור העובדים.
ביטויים כאלו של אכפתיות ופרגון מצד ההנהלה הם לא סתם nice to have, אלא לחלוטין מהווים תמריצים לעובדים, ומגבירים את המוטיבציה ואת הרצון להשקיע מאמץ בעבודה. סוג של קסם כזה. אם נעסוק לרגע בנתונים מספריים, האפקט מטורף! אנחנו מדברים על עלייה של כ-202% בתפוקה של עובדים שדיווחו שהם מרגישים שביעות רצון בעבודה ו-70% יותר פרודוקטיביות כשהם חווים חוויות חיוביות. מצד הארגון, מחקרים מצביעים על כך שחברות שדואגות לאושר של העובדים שלהן נהנות מצמיחה של כ-147% ברווחיות. קולטים את המספרים האלו?!
ההשפעה של מתנות על שביעות הרצון ושימור עובדים
לפי מגזין פורבס (forbes.com), מתנות פרסונליות משמעותיות כיוון שהן יוצרות חוויה זכירה ומשמעותית עבור העובדים. בניגוד לשיטות מסורתיות יותר לשימור עובדים כמו מתן בונוס או העלאה בשכר, מדובר בהשקעה משתלמת במיוחד: מבחינת הוצאה כספית היא מינימלית יחסית, בעוד האפקט החיובי שהיא משאירה על העובדים (וכתוצאה מכך גם על הצלחת הארגון) הוא מקסימלי.
ד''ר טל בן שחר, מומחה עולמי להתנהגות ארגונית שחקר בעשורים האחרונים את נושא האושר הארגוני בחברות הגדולות ברחבי העולם, מחזק את הקביעה ואומר שארגון מאושר יותר הוא ארגון משגשג יותר. מחקרים מוכיחים שלהשקעה בחוויות שמגבירות תחושת שביעות רצון בעבודה יש פוטנציאל משמעותי להביא את העובדים להישאר בארגון לאורך זמן. כלומר, עלייה ברמת האושר בקרב העובדים מצמצמת את קצב התחלופה שלהם, מה שהופך את הארגון ליציב יותר, חוסך ממנו את כל מה שכרוך באיוש מחדש של תפקידים והופך אותו למצליח יותר.
איך לבחור מתנה שמתאימה לכל עובד ועובדת?
אז אמרנו – פרסונליזציה היא שם המשחק, אבל איך בוחרים מתנות לעובדים שיתאימו בול?
באידיאל, אין כמו היכרות אישית כדי לדעת מה ישמח כל עובד. כאשר יש ממשק צמוד עם הצוות, אפשר לדעת מה הם אוהבים יותר או פחות, עם אילו דברים הם מתמודדים, האם יש להם או למשפחותיהם אירועים מיוחדים על הפרק וכיו"ב.
זה כמובן עשוי להיות קצת יותר מאתגר כשמדובר בארגונים גדולים. סוד הקסם, במקרה של צוות עובדים נרחב, הוא איסוף דאטה – אינפורמציה כמו סטטוס משפחתי, הנתיב המקצועי שלהם בארגון, העדפות אישיות ועוד. יצירת מאגר מידע עם נתונים ומאפיינים כאלו ואחרים של כל עובד ועובדת בחברה, תאפשר לזהות באופן שוטף ובקלות מהן נקודות הציון האישיות שרלוונטיות לו או לה באופן פרטני, ולהתייחס אליהן בהתאם 🎁
בסופו של דבר, חשוב לזכור: המטרה היא לייצר תחושת שייכות והכרת תודה. יש אינספור איוונטים בחיי העובדים שניתן למנף כדי לגרום להם להרגיש שחושבים עליהם ושהם משמעותיים. כשניתנת לעובדים אפשרות בחירה בין מגוון רחב של מתנות – כמו BUYME לחוויות, דרך מתנות מוחשיות ועד למימוש ברשתות – כל אחד יכול למצוא את מה שעושה לו הכי כיף. תוספת של התאמה אישית, ולו הקטנה ביותר (כמו לשלב בברכה גם את שמות בני המשפחה) יכולה לעשות את כל ההבדל.
BUYME for Business: הפתרון המושלם למתנות לעובדים
לשמח את העובדים, ובשיא הקלות – תודו שזה נשמע לא רע בכלל, ו-BUYME for Business זו הדרך המושלמת לעשות את זה. לא בכדי נשלחו בשנה האחרונה מיליוני מתנות.
המערכת ידידותית לשימוש (ואנחנו תמיד פה כדי לתמוך אם תצטרכו, לכל מקרה ש-), ומאפשרת לתפעל את כל נושא המתנות לעובדים בארגון באופן עצמאי, במינימום מאמץ ובמקסימום נוחות.
נתחיל עם הפשטות. הו הפשטות! לשלוח מתנה לעובדים מעולם לא היה קל יותר. תוכלו להוסיף את רשימת העובדים למערכת (כן, זה פיצ'ר חדש!) ולסגור את הפינה בדקות ספורות של "עבודה" (ואם כבר יצא לכם לשלוח BUYME for Business אתם יודעים שהשימוש במירכאות מוצדק פה). כל מה שצריך זה להזמין לעובדים מתנה בליווי ברכה אישית, תמונה ולוגו החברה (עוד הזדמנות לשדרג עם טאץ' אישי, ולמה לא בעצם?), לתזמן את השליחה למועד הכי מתאים ולהמתין לצהלות השמחה. סה טו.
והמגוון, מה איתו? ים שופינג, שפע של חוויות, סדנאות, מופעי תרבות, הכל בפריסה ארצית ובאפשרות למימוש אונליין.כל כך הרבה אפשרויות למתנות, והכל בהתאם לתקציב שעל הפרק. כל מה שצריך זה להגדיר במערכת את גובה התקציב המדובר למתנה, וצ'יק צ'ק מקבלים את כל האופציות הרלוונטיות – כולן שוות ומשמחות, ויכולות להתאים למגוון רחב של אירועים – ימי הולדת, חגים או סתם תמריצים לעובדים. ישנה שליטה מלאה בניהול התקציב, וגם אפשרות לצפות בהיסטוריית השימוש בו ולהסיק מסקנות.
אם טרם נרשמתם, זה הזמן לעשות את זה ולהתחיל להפיץ אושר לעובדים.
(אתם עדיין כאן?)